2017. március 7., kedd

Húsgombóc paradicsomos.zöldséges lében

Végre kiengedett a hús a hűtőszekrényben. :)
 Ahogy kotorászok a hűtőben, megláttam van egy kis zellerem és sárgarépám, amit nagyon hamar el kell használni. Így azokat vettem elő és tisztítottam meg először és teszem oda főni, teszek bele sűrített paradicsomot, sót-kókuszcukrot és ebben főzöm meg a húsgombócokat.


Én írok és közben fő az alaplé. :) Majd vizes kézzel beleszaggatom az előre elkészített gombóc alapanyagot.

A gombóc: 0,5 kg. darált hús, egy kisebb fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma - apróra vágva, só, bors és ehhez a mennyiséghez 6 csapott evőkanál rizst teszek és egy egész nyers tojást.


Ebből a keverékből formálok vizes kézzel gombócokat és teszem az alaplébe.


Most elkeverem a sűrített paradicsomot, vízzel és azt is bele öntöm. Ilyenkor meg kel kóstolni, hogy sót vagy cukrot nem kell-e pótolni - a paradicsom sok sót kíván. Amikor felforr, kapcsoljuk az egészen kicsi fokozatra és lassú tűzön főzzük addig, míg a rizs megfő, ha a rizs megfőtt, akkor a hús is.

Leírni sokkal bonyolultam, mint megcsinálni, azért részletezem ennyire, mert az Egyesült Államokból jelezték, hogy írjam le részletesen, Ők mindig ugyan azt főznek, amit én. :)

Szép napot Mindenkinek szerte a világban és jó étvágyat! ♥ :)