2017. január 15., vasárnap

Francia hagymaleves...

Ma, gyakorlatilag nem kellene főznöm, mert maradt tegnapról, ha nem kívánom meg a francia hagymalevest, de megkívántam és megfőzöm.

Veszünk személyenként egy közepes hagymát és pár gerezd fokhagymát. Megtisztítjuk és tetszőlegesre vágjuk. Pár kanál olajon megdinszteljük - én fedő alatt szoktam.



 Amikor, már üveges, akkor felöntöm fél liter tyúkhúslevessel - fehérborom nincs itthol, másmilyen sem, így az kimarad.


Ha, szükséges sózom. 20-25 percig főzöm, össze turmixolom, leveses poharamba sajtot reszelek, rá merem a forró levest, már készen borsozom. Viszont, pirítós nem lesz hozzá. :)




Lesz viszont csokoládés - sült puding tejszínhabbal. :) Azért sül, mert már nem volt hely a villanyfőzön, így a sütőbe tettem. Holnap, jönnek a képek róla.

Fényes napot - Csabdin, gyönyörűen süt a nap - és jó étvágyat az ebédhez! :)