2017. augusztus 17., csütörtök

Ami késik, nem múlik.... :)

Túl az ebéden, azonnal hozzá láttam a zöldparadicsom "téliesítésének" :)



Kb. 1 kg. zöldparadicsom, egy negyed zellergumó, egy nagy vöröshagyma, egy kávéskanál só, hat kávéskanák cukor - esetemben eritrit - 3 db. babérlevél, egy kávéskanál fűszerkömény, 0,5 dl. 10%-os ecet, egy mokkás kanál borkén, egy mokkáskanál nátrium benzonát.







Én ezt a receptet a Sipos Laci bátyámtól tanultam, már jó pár éve. A hozzávalókat felszeleteljük, fűszereket, sót, cukrot és a felsoroltakat mind bele tesszük, fakanállal összekeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze és egy vászon abrosszal letakarjuk. Egy napot így hagyjuk állni, néha megkevergetjük, holnap adunk hozzá 2 dl. forralt vizet, üvegekbe tesszük és mehet a kamrába. :)

 

Nagyon későn ébredtem ma...... :)

Ma kissé megcsúsztam a konyhai teendőkkel, mivel későn ébredtem – szerencsére a magnézium-citrát, amit ajánlottak, remekül bevált: mindössze két napja szedem, de máris sokkal jobban alszom tőle.
A húst még tegnap este kivettem a fagyasztóból, ma pedig már elő is készítettem: fűszeres sült hús lesz salátával – egy egyszerű, de finom ebéd.


A zöldparadicsom is ma lesz konzerválva. :) Fénykép is lesz holnap :)

Megint nem fázunk, mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra! ♥ :)