2017. szeptember 9., szombat

A csirke..... :)

Folyamatosan sok dolgom van, amikor meg nagyon elfáradok, írni sincs kedvem. :( :)

Tegnap meghozták a konyhakész csirkéket, ma abból eszem és holnap az ünnepen is abból eszünk Veronikával. :)

Gyönyörűek a csirkék, olyanok amilyeneket Anyám nevelt minden évben, jó nagy kappanok, 2 kg. fölött volt mindegyik. :) Anna segített eldarabolni, mert én csirkét az életben nem daraboltam még. Nagyon megérte az árát ez a csirke az biztos. Köszönet a Pélyi termelőknek - Piroskának és Lajosnak.

Ma, zöldbab főzelék lesz és a már említett csirke melléből apróhús hozzá.



Ez a hús, nincs tele vízzel! Ezt, ha párolni akarom, akkor kell alá öntenem fél dl. vizet. Remélem, uzsonnára marad a húsból egy pici szendvicsre. :))

Aszalás, az folytatódik. Most a körte van soron, paradicsommal már végeztem. A kisebb unokatesómnak, nagyon ízlik a körte. :)


Szilvát szeretnék még aszalni és zöldségeket ételízesítőnek.

Holnap vagy tudok írni vagy sem. Így leírom hogy kétféle pörkölt lesz az ebédünk - csirke és gomba - hozzá tészta és saláta és valami édesség, talán puding...

Legyen szép hétvégétek és jó étvágyatok! ♥ :)



 

2017. szeptember 4., hétfő

Semmiből ízletes ebéd....

Úgy alakult hogy egy ideje már, Vuelta, US Open van és rengeteg munka. :) Tegnap sem főztem, Fiamék hoztak ebédet, az étteremből, ahol hétvégén ők is eszenk. Most paradicsomot és körtét aszalok kifulladásig. :)

Ma, amikor Anna megjött még nem tudtam mi lesz az ebéd, viszont az aszaló tele volt már készítve körtével. A hűtő aljában nézek körül, amikor meglátok három kis póréhagymát és egy kis cukkinit.

Nosza, akkor ebből lesz az ebéd. :)


Tettem bele lestyánt, kaprot, kakukkfüvet, sót és egy húsleves kockát. Pár perc alatt kész lett a krémleves.


Tükörtojással és barnakenyérrel ettük. :)

Tojáson van szárított paradicsom, szuper! :)

Ma, már csak a gombát tisztítom meg és teszem a fagyasztóba és mára befejeztem a munkát. :)

Jó étvágyat, kellemes estét! ♥ :)


 

2017. szeptember 2., szombat

Tripla ünnep ma..... ♥ :)

Ma, itt van az összes fiam, lányom! :) Egy saját fiam van és három fogadott, az Ő feleségeik a "lányaim". :) Egy lányom nem volt itt, beteg a kisgyereke, lázas. :(

Régen fordult már elő, hogy szét kellett nyitni az aztalt úgy tudtunk csak ebédelni, most szétnyitottuk. Nem nagy menű volt, kétféle pörkölt, tészta és saláta. Ízlett mindenkinek alig maradt, ami azt mutatja ízletes volt. :)

Most bontottuk fel azt a salátát, amit kb. 3 hete tettem el, zöldparadicsom, zeller és vöröshegyma kombinációja. Mindenkinek nagyon ízlett megérte a fáradságot és a svéd uborkasaláta is.
 
Dolgozni jöttek a drágáim, sőt most este még befutott egyik unokahúgom is a férjével, hoztak finom körtét a kertjükből. :)
 
Lányok segítettek az aszalót tele rakni. :) Nagyüzem van az aszalóban és lesz is már napig.
 
 
 
Munkák elvégezve, rend van a házkörül az udvarban, a kertben, gyerekek és én is elfáradtam. Fiamék most indultak haza....

Szép estét és jó étvágyat a vacsorához! ♥ :)