2017. március 31., péntek

Karfiolfőzelék és "mézes"-mustáros sült...

Amióta az órát előre állították örökké késésben vagyok. Hajnali 1-2 óráig nem tudok aludni, így aztán későn ébredek kialvatlanul... talán ezért csinálják?!

Ma, karfiolfőzelék lesz - már fő - és "mézes" - mustáros sült tarja.

A mézet, helyettesítsük kókuszcukorral.

Nem lesznek ma képek mert a facebook messenger valamiért ma nem engedelmeskedik a telefonom windowsának. :(

Délelőtt még a "bányákkal" is problémák voltak..... ma, a gyönyörű nap ellenére kapkodva telt a délelőtt.


Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához és Áldott pénteket! ♥ :)
 

2017. március 30., csütörtök

Folytatjuk a takarítást...

Ma, lesz a tegnapi nap folytatása, takarítunk még mindig 90 nm- nem kevés és Anna tegnap bevásárolni is volt. Ma, valami olyat kell főznöm, amivel semmi gond nincs.

Tehát, sült hús és sült cégla. Ezeket oda teszem és akár kirándulni is elmehetek 2 órára. :)


Fokhagymásan lesz ma és talán a hús is fokhagymás lesz, ezt majd Annával eldöntjük, amikor megérkezik.


Azért, naponta kétszer mérje mindenki a vércukorszintjét, ilyen étkezés mellett nem lesz magas, de menjünk biztosra. :)

Nagyon fontos még a megfelelő lábápolás nekünk és mindenkinek. Ne vagdaljuk a körmünket ollóval, mert úgy könnyen belevághatunk a bőrünkbe, körömreszelővel ápoljuk a körmeinket. Nekem, nagyon bevált a testápoló helyett, ami ragad, nehezen szívódik fel, a csokoládés masszázskrém használata a lábamra is.

Legyen szép, sikeres napotok és jó étvágyatok! ♥ :)
 

2017. március 29., szerda

Zöldborsófőzelék és pulyka...

Ma, jött Anna segíteni így nem engedem hosszúlére az írást, mert munkálkodunk.

Zöldborsófőzeléket sem írom most le részletesen, ahogy megszoktátok, mert tényleg nincs időm. :) Sajtos-sonkás pulykát sütök hozzá és kész. :)


Pürésítve van, azért "ilyen", de én így jobban szeretem, nem fáj a gyomrom tőle.

Hölgyeknek, de hátha az Urakat is érdekli, ilyen gyönyörű időben legyetek a napon, amennyit lehet és kókuszzsírral kenjétek be magatoka, úgy gyönyörűen fog le a nap benneteket. :) Inni eleget és pihenni senki ne felejtsen el.

Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához és szép napot a napon! ♥ :)

 

2017. március 28., kedd

Ma, a sok teendőre való tekintettel, elmarad a blogolás....

Ma, nagyon összejöttek a dolgaim, jók-rosszak egyaránt.... nincs baj, már csak egy-két dolgot kell elintéznem.

Ha, nem tudtok mit főzni nyugodtan nézzetek körül a régebbi bejegyzések között, hátha találtok kedvetekre valót. :)

Szép napot! :)

2017. március 27., hétfő

Két dolog van, ami tegnap eldőlt... :))

Egyik, hogy takarítónő nem leszek soha! :)) Másik, hogy nem érdemes "bűnözni". Az úgy esett, hogy igéretem ellenére, mire oda került a sor, császármorzsát készítettem, ezt sem szabad! De, gondoltam, ha már a tészta miatt kellett bevennem gyógyszert, akkor legyen értelme.


Lett is, :) hajnali 2 órakor még nem tudtam, hogy orvost hívjak magamhoz vagy papot. Végül is egyiket sem kellett, de az ellenségemnek sem kívánom ezt az éjszakát.

Mától nagyon jó leszek! :) De, tényleg..... :)))

Így zöldbabfőzeléket főzök a ragúhoz. Ebből nem lehet gond. :))



Szép, sikeres hetet és jó étvágyat Mindenkinek! ♥ :)

2017. március 26., vasárnap

Ma, "bűnöztem".... :)

Ma, csak tésztát főztem, igen legalább négy hete nem ettem tésztát és ma úgy döntöttem, hogy "megérdemlem". A döntést azonnal tett követte már meg is ebédeltem.

Vacsorára tortilla chips lesz mártogatóssal, hogy azért ma is süssek valamit. :)

Konszolidálnom kellett a konyhát, ugyanis tegnap késő este kiejtettem a kezemből a kávéfőzőt és a világon minden kávés lett. Nem vagyok egy nagy takarítónő - nem a lustaságom okán - így előkaptam a gőzgépet és össze takarítottam a kávét és mindent ami az utamba akadt. Közben kifogyott a gőzgép, várnom kellett míg megérkezett Atika, a fiam barátja és elővarázsolta a speciális vizet.

A tortilla chipsről este lesznek képek.

Legyetek jók, ha tudtok és vigyázzatok Magatokra! ♥ :)

2017. március 25., szombat

sertésragu lesz és "lutya"....

A húst már tegnap délután kivettem a fagyasztóból és csak este tettem be a hűtőszekrénybe, így kiolvadt és neki tudtam állni a főzésnek időben.

A ragu olyan, hogy ahány ház annyi szokás, a lutya az más, azt úgy egyformán főzik általában.

Összevagdalunk, maradék fejeskáposztát, teszünk hozzá egy-két burgonyát felkockázva, sót, borsot, köménymagot és annyi vizet, hogy jól ellepje. Puhára főzzük, amikor puha berántjuk. A rántás, mennyiség függvénye, de 2 evőkanál liszt és az azt felvevő olaj vagy zsír elég szokott lenni, nagyobb adaghoz is. A rántást megpirítjuk, levesszük a tűzről és teszünk bele 1-3 apróravágott foghagymát, úgy tesszük a lutyába, majd még 5 percig forraljuk.

Én főzelélem azért olyan "barnás", mert a "főzővize" marhahúsleves alaplé. A tányérunkban tehetünk bele tejfölt, de tejföl nélkül is finom. :)

 
A ragu most csak vöröshagyma és fűszerek, nevezetesen só, bors és kakukkfű. Amikor elkészül, akkor teszek bele tejfölt. Nem csak főzekékkel finom, de rizzsel, tésztával, krumplival is.
 


Végezetül, de nem utolsósorban szeretném, mindenki figyelmébe ajánlani Jamie Oliver egy rövid előadását arról, hogyan mérgezik a gyerekeket. Én hozzá tenném hogy a felnőtteket is! :(

Mindenkinek kívánok jó étvágyat és kellemes hétvégét, pihenni ne felejtsetek el! ♥ :)
 

 

2017. március 24., péntek

Húsleves és tojásos karfiol....

Ma, teljesen büszke vagyok magamra. :)

Már elmosogattam, felmostam a konyhát, fürdőszobát és a közelekedő folyosót. Sőt, a sütőben van a karfiol is.

Tojással sült karfiol lesz az ebéd és húsleves.


Fagyasztott karfiolt tűzálló tálba tettem, sóztam, borsoztam, kakukkfüvet tettem bele és két evőkanál olajat. 150 fokos sütőben sütöm puhára, mejd teszek rá, felvert tojást és tejfölt és sajtot.



 Addig sütöm, míg a sajt ráolvad.


Elkészül, megkóstoltam és nagyon sok lett a "leve", fagyasztott karfiol volt. Ti, főzzétek meg sós vízben, csöpögtessétek le és úgy süssétek. Az ilyen kísérletezésben benne van, hogy nem úgy sikrül az étel ahogy reméljük vagy eltervezzük. De, meg lehet enni! :)

Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához! :) Áldott pénteket! ♥ :)


 

2017. március 23., csütörtök

helyzet van....

Olyan náthás vagyok, alig látok, örökké az orrom fújom, a fejem is fáj....

Ennek okán ma, húslevest főzök a "kakasmadár" aprólékból. Már oda is tettem főni.



Jó nagy fazék, de csak ebbe fértek bele a csontok. :)

Meg krumplifőzelék lesz, pulykával, ma kényeztetem magam. :)

Egész délután feküdni fogok, igaz a gyömbéres turmixtól és a C-vitamintól, már kicsit jobban vagyok. :)

Minek köszönhetem a náthát? Hát magamnak! :) Tegnap előtt kint voltam a teraszon a lábdíszt csinálni, nyitva hagytam a bejárati ajtót és a fűtést lekapcsoltam. Tegnap reggel kelek fel és azt érzem, hideg van (+19 fok volt), akkor jutott eszembe, hogy a fűtést nem kapcsoltam vissza.

Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához, vigyázzatok nagyon magatokra! ♥ :)
 

2017. március 22., szerda

Majd'nem tökfőzelék lett.... :)

Reggel amikor felébredtem, azt gondoltam tökfőzeléket főzök a maradék pörkölthöz. Zsuzsa barátnőm hozta a tököt, ott pihen a fagyasztóban, mert nincs itthon kaprom és kapor nélkül a tökfőzelék, nem tökfőzelék. :)

Körül nézek a hűtőben, amikor meglátom a rengeteg sárgarépát. Hoppá, akkor sárgarépafőzelék lesz. :)) Sokan fanyalognak most, de próbálják ki és ha, nem ízlik, írják meg nekem, de tényleg :))

Én mivel egyedül vagyok, így 5 db. nem túl nagy sárgarépát tisztítottam meg. A sárgarépa szeletelésnél is tegyetek a vágódeszkára papírt, mert a sárgarépa is beszínezi a vágódeszkát és elég nehéz lemosni róla. Egy húsleveskockát, köménymagot, dirvára tört borsot és gyömbért tettem a főzelékbe, sót csak utólag tegyünk, mert a húsleveskocka rendszerint sós.



Vizet úgy tettem rá, hogy bőven ellepje.



Puhára főzöm és kukoricalisztből és tejből csinálom a főzelék habarását. A kukoricaliszt és a sárgarépa, egy nagyon jó páros. :)


Ha, csak felnőttek vannak a családban, tegyünk a főzelékbe pár szem szárított csilepelyhet is. Nem rontja el. :)) Kapunk egy nagyon pikáns, szerethető főzeléket. :) Nagyon jól illik szinte mindenféle húshoz. ♥ :)


Amikor tálaljuk, tehetünk bele, joghurtot, tejfölt.

Ahogy így kotorásztam az élelem között, láttam, hogy maradt még két darab céklám, hamar megmostam jó alaposan és oda tettem sülni. Mai cékla különlegessége az, hogy tormával is van fűszerezve. Ugyanis, Istvánka - Zsuzsa barátnőm férje - házi tormát készített és hoztak nekem is belőle. ♥


Tehát, céklát olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk és egy tűzűlló edénybe sorba rakjuk, sorok között sózzuk, köménymaggal szórjuk meg és most esetemben tettem bele a finom ecetes tormából. Amikor már szép sorban vannak és mind elfogyott, egy-két evőkanál olajat öntünk rá vagy ugyan ennyi füstöltszalonna zsírját. Alufóliával letakarjuk az edényt és 150 fokon két órát, de még lehet hogy többet sütjük. Amikor már puha, akkor tesszünk rá - a diabéteszesek - pici kókuszcukrot és egy-két evőkanál ecetet.



Ujjatok ilyen piros lesz a céklától. :)))


Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához és szép, fényes napot! ♥ :)



 

2017. március 21., kedd

Tavasz van..... gyönyörű tavasz...♥ :)

Ma, nem főzök, viszont mindjárt kimegyek a teraszra. :)

Tegnap főzött kakasból lesz még holnap is és van hozzá dinsztelt káposzta, ez így teljesen jó ebéd. Káposztát most melegítem, aztán meg a pörköltet.




Így teljesen biztosan nem lesz magas a vércukor szintem. :) Nagyon szeretem hogy csak ritkán kell bevennem gyógyszert, ezzel a diétával teljesen rendben tartom a vércukromat és természetesen a tornával. A testmozgásról sose felejtkezzetek meg! Napi 20 perc sétával is már nagyon sokat teszünk az egészségünk érdekében.
Aki, valamilyen okból részben lebénult, mint én, ők használják napi rendszerességgel a chi gépet. Elképesztő változást fognak észrevenni magukon. :))

Kívánok Mindenkinek nagyon szép napot és jó étvágyat az ebédhez! ♥ :)

2017. március 20., hétfő

Kakaspörkölt és még nem tudom mi.... :)

Úgy esett, hogy Keve tegnap kakast vágott. Ő Eszter barátnőm férje. Így nekem is lett egy kakasom, megtisztítva, kizsigerelve, hozta kicsi Kendém ♥ -csak én szét sem tudom bontani. :)) Betettem a "madarat" a hűtőbe és elkezdtem gondolkodni, ki szedje szét. Eszembe jutott Ica barátnőm, Ő kivállóan főz-süt, felhívtam Icát és elmondtam, itt a madár, de szét kell szedni, mondja Ica, nem sokára megyek és szétkapom. :)

Tehát, tegnap kirderült, hogy ma kakaspörkölt lesz, sőt.... egész héten kakaspörkölt lesz. :)))

Már fő a kakaspörkölt. :))

Oda tettem a hagymát pici füstöltszalonna ágyon dinsztelődni.


Amikor "üvegesre" dinsztelődik, lehúzom a tűzről, teszek bele őrült paprikát, elkeverem és rárakom a húst.


Öntök alá, kb. egy dl. vizet és lassú tűzön főzöm. Tegyünk bele egy paradicsomot, ha nincs otthon akkor, egy evőkanál sűritett paradicsom is megfelel. Lassú tűzön puhára főzzük.

Viszont nem tudom milyen köret lesz még a kakashoz, párolt káposztára gondolok. :) De, még bármi lehet.... :)


Az idő ma elrepült, a helyi Református Lelkésszel volt megbeszélésem, így csak savanyúkáposzta lesz most ebédre a kakashoz.

Mindenkinek javaslom, hogy gyömbért fogyasszon naponta, jót tesz a II.-s diabetesnek és úgy általában a szervezetnek is.

Jó étvágyat, jó napot! ♥ :)
 
 




 

2017. március 19., vasárnap

A megunhatatlan zöldbabfőzelék és a ki nem olvasd hús esete.... :))

Túl jó a fagyasztóm, tegnap este kivettem a húst, be tettem a hűtőbe és még olyan kemény, hogy abból legfeljebb holnap lesz ebéd. Így hamar újra kellett gondolnom, mit főzzek. Tegnap délután volt az ünnep, így ma magamra főzök csak.

Hamar kitaláltam, hogy csinálok zöldbabfőzeléket és sütök hozzá valamit.... és kész is az ebéd. :)

Főzelék már kész.


Így nézem, hogy milyen lett a főzelék. :)))



Semmi különös, a legegyszerűbb főzelék. Fél kg. fagyasztott vagy nem fagyasztott zöldbab, annyi víz, hogy ellepje, egy húsleveskocka és feltesszük főni. Amikor elég puha a zöldbab elkészítünk egy kis habarást. Egy evőkanál liszt, egy ferezd fokhagyma és annyi tej, hogy ne túl híg legyen a habarás. Behabarjuk a főzeléket és pár percig forraljuk és már készen is van. Én amikor eszem, a tányéromon még tejfölt teszek bele és egy pici citromlét is. :))

Sülhetünk hozzá egy-két szelet húst, kolbászt, de pörkölttel is nagyon finom.

Jó étvágyat az ebédhez és jó egészséget Mindenkinek! ♥ :)

 

2017. március 18., szombat

Sült cékla és valami hús.....

Ma, nagyon büszke vagyok magamra. :) Sikerült minden teendőmet időben elvégezni és a cékla is a sütőben van már. :)

Esik az eső, szinte éjszakai sötétség van, ez nem kedvez nekem, de ma meggyőztem magam, hogy ez így szép ahogy van és kész.... :))

Már tegnap tudtam hogy ma cékla lesz, én nem főzögetem, a forró edények emelgetése meg van tiltva nekem, íhy meg csak egyszerűen kiemelem a sütőből, ezért megsütöm.

Megmossuk jó alaposan az egész céklát, olyan vékonyra szeleteljük, amilyen vékonyra csak tudjuk. A vágódeszkára amin a céklát szeleteljük, tegyünk papírt vagy fóliát, mert nagyon nehéz lemostni.


Vágjunk ki a céklából minden oda nem valót, szeletelés előtt. Majd rétegezzük olyan edénybe, amibe a sütőbe tesszük. Egy réteg cékla, só, kömény - ez lehet egész kömény vagy őrölt, ami otthon van és minden szelet tetejére tegyünk egy-egy szelet fokhagymát.


 

Amikor így a rétegezéssel készen vagyunk, tegyünk rá egy-két evőkanál olajat és alufóliázzik le, vagy tegyünk rá fedőt és tegyük a sütőbe 150 fokra. Aki nem diabéteszes, tegyek a rétegek közé egy mokkás kanál cukrot is.



Aztán felejtsük el, mert legalább két órát kell a sütőben lennie, ha elég puha már, vegyük le róla a fóliát, fedőt és úgy süssük még 10 percig. Addig mi - a diabétesezesek - készítsünk egy dl. vízből, kókuszcukorból és egy evőkanál ecetből vagy aszkorbinsavból "öntetet" és amikor a céklánk kész öntsük rá. Ha, aszkorbinsavas az öntet, azt csak akkor öntsük rá, ha félig kihűlt úgy 40 fokos a céklánk.



Kellemes hétvégét, jó étvágyat és jó egészséget Mindenkinek! ♥ :)

2017. március 17., péntek

huuu, ma horror volt.....

Reggel óta egy pénzutalással kínlódok, reggel 7 óra óta, így ebéd kókuszcukros túró volt.


Végig kínlódtam 5 órát mire sikerült, akkor elhatároztam, hogy be is iratkozok arra a tanfolyamra amit a ♥ ajánlott nekem, végül is a DataCamp mellett döntöttem. :) Olyan okos leszek, hogy rám sem ismertek. :))) Ma, kikészültek az idegeim. :(

Most melegszik a valódi ebédem, a zöldséges húsgombóc amit vagy 2 hete tettem a fagyasztóma és most vettem ki.



Áldott pénteket, tanuljatok hogy ne kínlódjatok 5 órát egy feladat megoldásával :) jó étvágyat az ebédhez - vacsorához! ♥ :)


 

2017. március 16., csütörtök

Zöldbabpörkölt és pulyka....

Tegnap azért, nem írtam, mert "bűnben" jártam és nem akartalak magammal vinni Titeket is. :))

Zöldbabpörkölt lesz ma az ebéd és pulyka...

A zöldbabpörköltet leírni bonyolultabb, mint elkészíteni :)

Hozzávalók:

0,5 kg. Fagyasztott zöldbab
1 db. Vöröshagyma
1. mokkás kanál füszerpaprika
Ízlés szerint só, kakukkfű, oregánó.

Hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Pici olajon pár percig pároljunk, majd levesszük a tűzről és bele tesszük a paprikát, fűszereket és a zöldbabot.


Egy nagyon pici vizet tegyünk alá, úgy 0,5 dl. visszatesszük a tűzre és nagyon lassú tűzon addig pároljuk, közben néha megkeverve, míg a zöldbab megpuhul.

Amikor elkészült tehetünk bele joghurtot, tejfölt is, nem rontja el. :))


Jó étvágyat és napsütéses szép napot! ♥ :)

 

2017. március 14., kedd

Krumpli főzelék és sonkával, sajttal töltött pulyka....

Hát drágáim, el vagyok késve rendesen. Tegnap, a vállam miatt szinte semmit nem csináltam, ma így sokkal több dolgom volt, mint amihez szokva vagyok. :(

De, a vállam már majd'nem tökéletes és így rendesen tudom tenni a dolgomat! :) Elmosogattam és már fő az ebédem is.

Krumplifőzelék lesz és sonkával, sajttal töltött pulyka.


Meghámozzuk a krumplit, ennek mennyisége a család étvágyától és nagyságától függ. Majd összevágjuk és fűszerezzük, babérlevéllel, majorannával. Én marhahúsleves kockát teszek még bele, mivel nem rántom be. Akik berántják, mert nem voltak diabéteszesek, ők tegyenek a rántásba egy kis fej vöröshagymát, nem rontja el. Aki szereti, tegyen a rántásba egy kiskanál őrölt paparikát, úgy is finom.

Gyönyörű idő van, megyek a teraszra egy kicsit napozni :)

Jó étvágyat és szép, fényes napot! ♥ :)
 

2017. március 13., hétfő

Sárgaborsó főzelék és pirított hagyma...

Tegnap késő este, meghúzódott a vállam, azt hittem ma nem is tudok főzni. Már tegnap este leragasztottam két fájdalomcsillpító tapasszal, így ma már a legszükségesebbet meg tudom csinálni. :)

Már elég régen eszembe van a sárgaborsó főzelék, de eddig nem kerítettem rá sort, de ma eljött az ideje. :) Nem sok munka van vele, ami most a vállam miatt nagyon jól is jön.

Nem hússal lesz a főzelék ma, hanem pirított hagymával. Itt a recept.

Én most ott tartok, hogy felforrt a sárgaborsóm, íme.... :))





Főzés közben "elektro stimulálnom" kellett a vállam, ezért viszonylag későn jelenik meg ma az írásom.

Főzeléket mi, akik diabéteszesek voltunk, nem rántjuk be, de fokhagymát főzünk bele.

Hagymát felvágjuk, ahogy tudjuk. :) Olajon megpirítjuk, sót tegyünk bele, hamarabb pirul.


Elkészült az ebéd! :) Nagyon finom hagymával! :)


Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához ♥ :)



 

 

2017. március 12., vasárnap

Tegnap főztünk.... és már ma is...

Úgy adódott, hogy tegnap főztünk. Tanakodtunk is délután hogyan legyen? Hozassunk enni? Én húzom a számat.... hideg mire ide ér, akkor melegítgetni, ugyan annyit kell mosogatni, mintha főznénk. Na, jó..... akkor főzzél olyan krumplit Erzsike - mondja a fiam, - amilyet egyszer már csináltál abban a nagy harang edényben és eszünk hozzá gombát vagy valamit... Jó, tehát krumpli és valami.... Őssze kellett írnunk a vásárlást és mondom Veronikának, úgy emlékszem, nincs itthon gomba, azt mondja nem baj, majd hozunk..

Felszeletelünk, pár füstölt szalonnát és oda tesszük pirulni lassú tűzön, hogy a zsírja kisüljön.Személyenként, 2-3 nagy krumplit megtisztítunk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a szalonna megpirult a zsírba tesszük a kruplit és lassú tüzön dinszteljük, kakukkfű, só kell bele, ha nem elég sós a szalonnától, kb. fél óra alatt puhára párolódik.


Töltött gombával és csemege uborkával ettük. Nem kifejezetten diabéteszes étel, ezért hosszú idő után tegnap vettem be cukorgyógyszert.

Ma, mivel egyedül vagyok, nagyon leegyszerűsítettem a főzést. :)

Egy kis szelet szalonnát tettem oda pirulni az íze miatt. Addig felszeleteltem az egy nagy fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. Majd a serpenyőbe tettem.


Sóztam, oregánót tettem bele és kakukkfüvet. Pároltam úgy 10 percig fedő alatt lassú tűzön. Ekkor beletettem a 2 db. felszeletelt paradicsomot, majd együtt pároltam.


Majd, úgy bő 5 perc múlva hozzá tettem a tojásokat.


Fedő alatt készre sütöttem kis lángon.


Jó étvágyat az ebédhez és kellemes napot kívánok! ♥ :)



 

2017. március 11., szombat

vagy hozatunk vagy főzünk :))

Azt tudom hogy délután jönnek a Fiamék. ♥ :)

Így vagy hozatunk valami vacsorát, vagy összedobunk valamit?!

Egyik sem rossz, én az imént ebédeltem, tehát simán bírom ki azzal aki még ma nem evett.

Zöldbabfőzeléket csináltam a tegnapról megmaradt pörkölthöz.

 
A zöldbab elég sokoldalúan felhesználható és egészséges, bátran éljetek a használatával.
 
Még egyszer, de nem ígérem, hogy utoljára a vízivásról. :)
 
 
Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához, legyen kellemes napotok! ♥ :)
 

2017. március 10., péntek

Zöldbabfőzelék és pörkölt helyett.....

A terv az volt hogy zöldbabfőzelék és pörkölt.

Kora délelőtt jött Ica hozott cuccokat nekem a boltból és kérdezi mit főzök? Mondom hogy zöldbabfőzeléket meg veszek ki a fagyasztóból pörköltet. Ica is mondja Ő mit főz és mondom milyen régen nem ettem már nokedlit. Azt mondja, akkor ma hozok és eszel!

Tehát, kivettem a pörköltet a fagyasztóból és az uborkasalátának valót. Uborkát, készre csináltam, már csak azt várom hogy ki olvadjon.


Pörkölt is olvad. :)


A brokkoli leves is fő. A világ egyik legegyszerűbb, de finom leves.

Hozzávalók: Pár brokkoli, egy krumpli - én most elhagyom a krumplit, egy húsleveskocka, víz, fohagyma, bors.



Még megsütöm azt a másfél almát ami van itthon, hogy ne menjen tönkre. :)



A kókuszcukortól ilyen karamellszínű, nem a fahéjtól. :)

Gyűlölöm az ételt kidobni, az alapanyagok megbecsülésével, tiszteljük meg azoknak az embereknek a munkáját, akik az ételt megtermelik nekünk. Így gondolom. :)

Jó étvágyat, jó egészséget és áldott pénteket! ♥ :)