Gyönyörű reggelt van, ezer ágra süt a nap. :) Én még arra igyekszem rávenni magam, a második C(_)-val, hogy lássak ki a fejemből. :)
Ma, fokhagymás-mézes - mustáros sült lesz és valamilyen saláta, azt hogy milyen saláta, még titok számomra is, ez attól függ, Anna - a segítőm - mit vásárol.
Most bepácolom a húst és még egy órára vissza teszem a hűtőszekrénybe pihenni, ha több órára tesszük vissza pihenni, az csak hasznára válik a húsnak.
Teszünk a vékony csíkokra vágott húsra - így hamar elkészül - pár evőkanál étolajat, sót, egy evőkanál mustárt, 2-3 gerezd fokhagymát, őrölt borsot egy csipetnyit és egy pici mokkáskanál mézet. Az egészet jól elkeverjük, akár a kezünkkel, akár egy fakanállal.
Lefedve vissza tesszük még egy órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek össze érjenek. Majd öntünk alá fél dl. vizet és oda tesszük főni. Amikor elég puha a hús, akkor engedjük szép pirosra sülni, salátával tálaljuk.
Az ünnep holnap lesz és szomorú nap, mert egy kedves barátunk Édesanyja ment el örökre a csillagok útján.
Jó egészséget és jó étvágyat! ♥ :)
Ma, fokhagymás-mézes - mustáros sült lesz és valamilyen saláta, azt hogy milyen saláta, még titok számomra is, ez attól függ, Anna - a segítőm - mit vásárol.
Most bepácolom a húst és még egy órára vissza teszem a hűtőszekrénybe pihenni, ha több órára tesszük vissza pihenni, az csak hasznára válik a húsnak.
Teszünk a vékony csíkokra vágott húsra - így hamar elkészül - pár evőkanál étolajat, sót, egy evőkanál mustárt, 2-3 gerezd fokhagymát, őrölt borsot egy csipetnyit és egy pici mokkáskanál mézet. Az egészet jól elkeverjük, akár a kezünkkel, akár egy fakanállal.
Lefedve vissza tesszük még egy órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek össze érjenek. Majd öntünk alá fél dl. vizet és oda tesszük főni. Amikor elég puha a hús, akkor engedjük szép pirosra sülni, salátával tálaljuk.
Az ünnep holnap lesz és szomorú nap, mert egy kedves barátunk Édesanyja ment el örökre a csillagok útján.
Jó egészséget és jó étvágyat! ♥ :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése