Túl az ebéden, azonnal hozzá láttam a zöldparadicsom "téliesítésének" :)
Kb. 1 kg. zöldparadicsom, egy negyed zellergumó, egy nagy vöröshagyma, egy kávéskanál só, hat kávéskanák cukor - esetemben eritrit - 3 db. babérlevél, egy kávéskanál fűszerkömény, 0,5 dl. 10%-os ecet, egy mokkás kanál borkén, egy mokkáskanál nátrium benzonát.
Én ezt a receptet a Sipos Laci bátyámtól tanultam, már jó pár éve. A hozzávalókat felszeleteljük, fűszereket, sót, cukrot és a felsoroltakat mind bele tesszük, fakanállal összekeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze és egy vászon abrosszal letakarjuk. Egy napot így hagyjuk állni, néha megkevergetjük, holnap adunk hozzá 2 dl. forralt vizet, üvegekbe tesszük és mehet a kamrába. :)
Kb. 1 kg. zöldparadicsom, egy negyed zellergumó, egy nagy vöröshagyma, egy kávéskanál só, hat kávéskanák cukor - esetemben eritrit - 3 db. babérlevél, egy kávéskanál fűszerkömény, 0,5 dl. 10%-os ecet, egy mokkás kanál borkén, egy mokkáskanál nátrium benzonát.
Én ezt a receptet a Sipos Laci bátyámtól tanultam, már jó pár éve. A hozzávalókat felszeleteljük, fűszereket, sót, cukrot és a felsoroltakat mind bele tesszük, fakanállal összekeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze és egy vászon abrosszal letakarjuk. Egy napot így hagyjuk állni, néha megkevergetjük, holnap adunk hozzá 2 dl. forralt vizet, üvegekbe tesszük és mehet a kamrába. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése