Ma, előre vagyok, mint aki egy lóval szánt. :)
Még tegnap kivettem a fagyasztóból a hekkeket és kissé megsóztam, majd betettem a hűtőszekrénybe egy fedeles dobozban. Mindent fedeles dobozban, edényben tartok a hűtőben, így nincs össze-vissza illat benne.
Nem vagyok egy gyakorlott hekksütő, sőt most csinálom először, ezért felhívtam ángyomat Magdát és megkérdeztem Ő hogyan csinálja. Ő profi ebben is.
Akkor, hekk és vegyes köret, hozzá kapros tejföl. :)
Élni azt tudunk..... :)))
Oda tettem már előfőzni a töldségeket. Zeller darabokat, sárgarépát és egy közepes krumplit. Forrás után 2-3 perccel leszűröm hőálló üvegedénybe teszem, fűszerezem és megszórom egy fél marék kukoricadarával - ettől ropogós lesz - majd pár sonkacsíkot teszek rá és megsütöm.
Ezután következik a hekk. Hekket fűszerezett lisztbe forgatom és gyakran megfordítva készre sütöm. A lisztbe teszek sót, édes füszerpaprikát és egy pici borsot is. Bő forró olajban kisütöm. Látható, hogy ma nagy rizikót nem vállalok. :)
Kapros tejföl. Kaprot apróra vágom és összekeverem egy tálka tejföllel, sózom, ha szükséges egy pár csepp citromlével izesítem.
Jó étvágyat és szép, fényes napot kívánok Mindenkinek! ♥ :)
Még tegnap kivettem a fagyasztóból a hekkeket és kissé megsóztam, majd betettem a hűtőszekrénybe egy fedeles dobozban. Mindent fedeles dobozban, edényben tartok a hűtőben, így nincs össze-vissza illat benne.
Nem vagyok egy gyakorlott hekksütő, sőt most csinálom először, ezért felhívtam ángyomat Magdát és megkérdeztem Ő hogyan csinálja. Ő profi ebben is.
Akkor, hekk és vegyes köret, hozzá kapros tejföl. :)
Élni azt tudunk..... :)))
Oda tettem már előfőzni a töldségeket. Zeller darabokat, sárgarépát és egy közepes krumplit. Forrás után 2-3 perccel leszűröm hőálló üvegedénybe teszem, fűszerezem és megszórom egy fél marék kukoricadarával - ettől ropogós lesz - majd pár sonkacsíkot teszek rá és megsütöm.
Ezután következik a hekk. Hekket fűszerezett lisztbe forgatom és gyakran megfordítva készre sütöm. A lisztbe teszek sót, édes füszerpaprikát és egy pici borsot is. Bő forró olajban kisütöm. Látható, hogy ma nagy rizikót nem vállalok. :)
Kapros tejföl. Kaprot apróra vágom és összekeverem egy tálka tejföllel, sózom, ha szükséges egy pár csepp citromlével izesítem.
Jó étvágyat és szép, fényes napot kívánok Mindenkinek! ♥ :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése