2017. január 24., kedd

székelykáposzta - holnapra

Holnap terveim vannak magammal, rendbe szedem magam rendesen és egy könyvet szeretnék kiolvasni.  Így megfőzöm ma a székelykáposztát, a ennek csak használ a melegítés.

Szalonnát pirítok egy edénybe - ez most egy aránytalanul nagy edény,

de szeretek benne főzni-sütni, nem ég le benne soha semmi.


Szalonnát az edénybe hagyom és ráteszek két fej, felszeletelt vöröshagymát.

 

Amikor a hagyma már "üveges" hozzá teszem a húst és együtt pirítom még 1-2 percig. Aztán teszek rá őrölt pirospaprikát, sót és ha a húsnak nem elég a leve, akkor egy deciliter vizet is, a víz mennyiségét mindig a hús mennyisége dönti el.



Főzöm a pörköltet, míg majdnem megfő a hús. Akkor, bele teszem a savanyú káposztát és addig párolom, míg a káposzta is megpuhul.



Csak szépet és jót mindenkinek!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése