2017. január 24., kedd

Tárkonyos gombakrémleves és túrógombóc...

Ma, jobb napom van, mint tegnap volt. Izmaim is viszonylag rendben. Így ma kicsit babrásabb ebédünk-vacsoránk lesz.

Tárkonyos gombakrémleves és túrógombóc.

Még soha nem "főztük" ezt a levest, így részletesen leírom.


4 személyre hozzávalók:

25 dkg gomba, 1 kisebb fej hagyma, 1 nagyobb szem krumpli, 1 nagyobb répa, 1 liter víz,  2,5 dl tej, 1 húsleveskocka, 1 púpozott ek liszt, olaj, só, bors, tárkony, 5 dkg. sonka.





elkészítés:
 

1.) A gombákat, a krumplit és a répát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2.) Az apróra vágott hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadva a zöldségeket és a gombát pár percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, és kevergetve további pár percig pirítjuk még.
3.) A húsleves kockát feloldjuk 1 liter vízben, majd a tejjel együtt a zöldségekhez öntjük. Sózzuk, borsozzuk.
4.) Amíg a leves fő, egy kis olajon megpirítjuk a felkockázott sonkát. Amikor a leves már majdnem kész, egy kis tárkonnyal ízesítjük.
5.) A kész levesből kiszedünk egy kevés zöldséget és gombát, a maradékot pedig turmixoljuk. A turmixolt levesbe visszatesszük a hozzávalókat, és beletesszük a pirított sonkát is. Én a krumplit kihagytam.
A kész leves :)



"Túrógombóc", ami nem gombóc.

Itt eltérek a hagyományostól, nem sűrű tejbegrízt főzök, abba teszem a túrót és a két tojás sárgáját, meg a cukrot és jól összekeverem.



A két tojásfehérjét is felvelem, és a túrós masszához teszem. Egy tűzálló edényt kikenek vajjal és a túrós, tejbegrízes, tojásos masszát bele teszem és megsütöm.
Megy a sütőbe.



Édes tejföllel eszem. :)

A kész "gombóc" képe később érkezik.


Jó étvágyat és kellemes napot mindenkinek!




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése