Új Évi fogadalmam: Amikor főzök, a konyhát nem hagyom el! Ha, Ti elhagyjátok, akkor úgy játok, mint én, oda kozmál a tej. Két napja nem tudom "konszoliálni" a tejes lábast. :)
Ma, én nem főzök, mert még maradt mára bőven azokból az ételekből, amiket Barátnőim hoztak. De, sütök Oopsies kenyeret.
Ti akiknek főzni kell főzzetek, frankfurti levest.
Hozzávalók 4 fő részére.
30 dkg kelkáposzta vagy normál fejes káposzta, 2 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 1 teáskanál pirosarany, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál köménymag, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 fakanálnyi zsír vagy 2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál liszt, 2-4 pár virsli vagy kolbász, 2 dl tejföl.
Elkészítés:
Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot.
Kevés (kb. 1 dl.) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest. Beletesszük a virsli karikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk. Ha, kolbászt is teszünk bele, azt tegyük oda főni, együtt a káposztával és a krumplival.
Kész is van :)
Mi oopsies kenyérrel esszük.
Oopsies kenyér.
3 tojásból csináltam, de aki egyedül van, annak sok, tehát a fele mennyiséget vegye - ennyit nem tud megenni egyedül. Nem volt itthon csak keménysajtom, így 25 dkg. túrót tettem a 3 tojás sárgájához.
Itt van a felvert hab.
Itt pedig már összekeverve, nekem nem volt sütőporom itthol, így egy csipet szódabikarbónát tettem bele.
Aztán a keverőlapáttal adagoltam a tepsibe.
Itt már látszott, hogy ez a tepsi kicsi lesz a "kenyereknek", de nem cserélgettem, hagytam így ahogy van és nem annyira rossz a végeredmény. :)
Jó étvágyat kívánok! :)
Változatlanul várom a képeslapokat az alábbi címre:
Nevem: Lőrincz Erzsébet
Címem: 2064. Csabdi, Béke utca 52.
***
My name is Elizabeth Lorincz
My post address: 2064. Csabdi, Béke Street 52nd
HUNGARY
Ma, én nem főzök, mert még maradt mára bőven azokból az ételekből, amiket Barátnőim hoztak. De, sütök Oopsies kenyeret.
Ti akiknek főzni kell főzzetek, frankfurti levest.
Hozzávalók 4 fő részére.
30 dkg kelkáposzta vagy normál fejes káposzta, 2 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 1 teáskanál pirosarany, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál köménymag, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 fakanálnyi zsír vagy 2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál liszt, 2-4 pár virsli vagy kolbász, 2 dl tejföl.
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni.Beletesszük a vöröshagymát egészben (ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát.Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
Kész is van :)
Mi oopsies kenyérrel esszük.
Oopsies kenyér.
3 tojásból csináltam, de aki egyedül van, annak sok, tehát a fele mennyiséget vegye - ennyit nem tud megenni egyedül. Nem volt itthon csak keménysajtom, így 25 dkg. túrót tettem a 3 tojás sárgájához.
Itt van a felvert hab.
Itt pedig már összekeverve, nekem nem volt sütőporom itthol, így egy csipet szódabikarbónát tettem bele.
Aztán a keverőlapáttal adagoltam a tepsibe.
Itt már látszott, hogy ez a tepsi kicsi lesz a "kenyereknek", de nem cserélgettem, hagytam így ahogy van és nem annyira rossz a végeredmény. :)
Jó étvágyat kívánok! :)
Változatlanul várom a képeslapokat az alábbi címre:
Nevem: Lőrincz Erzsébet
Címem: 2064. Csabdi, Béke utca 52.
***
My name is Elizabeth Lorincz
My post address: 2064. Csabdi, Béke Street 52nd
HUNGARY
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése