2017. július 31., hétfő

Lecsó ..... minden viszonylagos, még ez a forróság is...

Kérem tisztelettel, holnap sem fogunk fázni, úgy +37-38 fok körüli forróság lesz. Ez is viszonylagos, a forróság.
Ma, elgondoltam, hogy nekem milyen melegem van, de milyen melege lehet ezeknek a munkásoknak, akik az utat csinálják vagy a pékeknek a kemence mellett, ahogy sütik a kenyeret vagy bárkinek, aki ilyen vagy hasonló helyeken dolgozik.
Ezt végig gondolva már nem is szenvedtem a melegtől annyira. :)

Meleg van, de azért enni kell, ha keveset is. Nagyon jó ilyenkor a nyers saláta, azt is szeretem, de nagyon jó választás a lecsó is.

Tételezzük fel, hogy lecsó. :)

2 fő részére: 2 darab nagyobb vöröshagyma, felszeletelve, egy fél kg. zöldpaprika, 3-4 db. érett paradicsom, só és őrölt pirospaprika.

A felszeletelt hagymát feltesszük a tűzre, 2-3 evőkanál olajon, üvegesre pároljuk, akkor lehúzzuk a tűzről és teszünk bele őrölt pirospaprikát, annyit, ahogy szeretjük, én többet, mert úgy szeretem.
Elkeverjük a hagymát, az őrölt pirospaprikát és bele tesszük a felszeletelt zöldpaprikát. Lefedjük, időnként megkeverjük, közben felszeleteljük az érett paradicsomot és azt is bele tesszük, sózzuk és együtt puhára pároljuk.




Tehetünk bele tojást, rizst, de így is nagyon finom puha kenyérrel - én nem ehetek kenyeret, tojást teszek bele. :)



Csak azt és annyit dolgozunk, amennyit nagyon kell, szükségünk van az erőre a túléléshez. Jéggel hűtse magát mindenki!
Egy műanyag vizes flakont töltsünk meg félig vízzel, fagyasszuk meg, tekerjük ezt a jeget egy törölközőbe és tartsuk magunknál.  A jégaku is megfelel, bármi, ami hűt.

A megfelelő folyadék fogyasztás, most is elengedhetetlen!!!

Vigyázunk Magunkra, vigyázunk egymásra! ♥ :)

Jó éjszakát! :)

 

2017. július 30., vasárnap

Zöldbabfőzelék vagy puliszka... .)

Azért, írok ma este, mert már holnap is nagyon meleg lesz és van még pár dolog, amit holnap meg kell tennem, nem biztos, hogy marad erőm írni.... :) Várhatóan +35 fok lesz, így nagy főzés nem lesz.

Zöldbabfőzelék lesz vagy puliszka. A puliszka szorul most magyarázatra, azt hiszem. :) A puliszka, egy kukoricalisztből főzött kása. Én legjobban tejjel szeretem, de bárhogy esszük, finom és egészséges. Lehet pirított hagymával is enni és tejföllel.

Puliszka hozzávalók:

1. liter víz, 2,5 dl. kukoricalisz, só.
A vizet felforraljuk, teszünk bele sót és vigyázva beleöntjük a kukoricalisztet vagy kukoricadarát. Habverővel kevergetjük, hogy ne legyen csomós, 10-15 perc alatt kész.



Zöldbabfőzelék, ahogy én készítem. :)
1. kg. zöldbab
1. leveskocka
1-3 gerezd fokhagyma
1-2 evőknál kukoricalisz
1 dl. tej

Mindenki a tányérján tesz bele tejfölt.

Tehát, feltesszük a zöldbabot főni, annyi vízbe, hogy ellepje. Puhára főzzük, addig elkeverjük az 1 dl. tejet a 2 evőkanál kukoricaliszttel, az 1-3 gerezd foghagymát is bele vagdaljuk. A forró főzelékbe öntjük és elkeverjük. Így együtt főzzük még 5 percig és már kész is. :)


Készíthetünk hozzá fűszeres tojást vagy süthetünk kolbászt, de pörkölttel is finom. :)



Minden jót kívánok Mindenkinek! ♥ :)
 

A húst most vetem ki a fagyasztóból.....:)

Hogy ebéd mikor lesz, azt nem tudom? Most vettem ki a húst a fagyasztóból. Gondolom egy-két óra alatt kiolvad. Addig is van dolgom, de van ám..... :)

Újra meleghullám jön, úgy jelzik, hogy az eddigieknél is erősebb lesz. Nagyon fontos, hogy a szélsőséges melegben, hűtsük magunkat - én jéggel hűtöm magam olyankor - és igyunk eleget, lehetőleg aszkorbinsavas vizet és csak azt dolgozzuk, amit nagyon kell, a szervezetnek kell az erő a túléléshez.

A húsból, egyszerű fűszeres hús lesz. Ez az egyik legegyszerűbb húsétel. Húst oda tesszem két evőkanál olajon, picit megpirítom -ez úgy 25 dkg. hús - aztán felöntöm fél dl. vízzel, sózom, fűszerezem, lefedve puhára párolom. Amikor puha a hús, leveszem a fedőt, és aranybarnára pirítom. :)




Köretként, ma kapros-majonézes brokkoli lesz. :)

Kellemes vasárnapot! ♥ :)
 

2017. július 29., szombat

Ünnep van..... ünnepi csokival......:)

Most nagyon későn írok, de már mindent elvégeztünk, csak az aszalógép  működik egyedül.
Banánt és füszeres paradicsomot aszalok.



Tagnap elfogyott a csoda csoki, ma hamar készítettem másikat, most kókuszosat. Igazán ünnepi lett! ♥ :) Veronikával kostólgattuk, igazán finom lett. :)


Evőkanállal vettünk belőle. :)

Az utóbbi savanyított uborka is üvegekbe került, a kamrába pihennek.



Ebédet is főztünk :) Rizs, kolbász és megkóstoltük a legelőször eltett svéd uborkát. Mindenki elégedett volt vele. ♥

Legyen szép délutánotok! ♥ :)

 

2017. július 28., péntek

Ma sem cifrázom.... :)

Ma, nem cifrázom a főzést, rántott csirkemell lesz és paradicsomsaláta.

Mindig van előre panírozott csirkemell a fagyasztóban, azt sütöm ki és lesz hozzá paradicsomsaláta. :) Nagyon szeretem a paradicsomot ilyenkor nyáron. Sokszor is eszem.

 


Kell varrnom ma, textilből zacskókat az aszalt sárgabaracknak, szílvának, paradicsomnak, az üvegekben való tárolást nem tartom biztonságosnak. Ilyesmire gondoltam... :)



Szép napot :) ♥ ne feledjétek már "kis szombat" van! :)))
 
 

2017. július 27., csütörtök

megjött a tesó..... ♥ :)

Hát drágáim, csak segít az Isten az emberen, ha eléggé bízik benne! :)

Tegnap itt nyekeregtem, hogy a segítőm szabadságon van és kérnem kell a Polgármesterünktől egy kisegítő segítőt. Elfelejtettem tegnap szólni a Polgármesterünknek, viszont tegnap este, haza jött látogatóba az unokatestvérem, Ő segít amiben kell. :)

Ma, gyakorlatilag valami köretet dobok össze, a tegnapi maradékhoz és a tegnap előkészített, téli savanyúságot rakom üvegekbe a tesóval.

Csoda csokoládé formák megrendelve. A hivatalos eljárásnak a héten látok neki. A csoda csokoládé ízesítéséhez fogom használni az aszalt gyömölcsöket. A szíva és a sárgabarack meg van aszalódva. Igaz szilvából még kell aszalnom.


Most úgy tervezem, hogy többféle ízesítésű csoda csokoládé lesz.

Legyen szép napotok! ♥ :)
 

2017. július 26., szerda

Majd nem kész vagyok, illetve én már kész is vagyok......

A nyúl nagyon-nagyon finom lett ♥ :)


Nem sokat pácoltam, talán egy órán át. Ez a nyúlgerince. A pác: só, sok fokhagyma, kakukkfű és a tetejére két szelet füstölt szalonna. A terveimmel ellentétben, főztem hozzá pár szem krumplit - és a fogadott fiam savanyúságával ettem. Attila savanyúsága vetekszik a Lisztes Szilvikéével. :) Enyém a harmadik hely. Illetve a második aki vesztett. :)



Tegnap vettem 2 kg. uborkát, hogy újabb adag savanyúságot tegyek el télre. Valameddig nem volt vízünk, biztos valamelyik munkagép megrongálta a vezetéket. Így későre maradt a mosogatás, az uborka háromszori mosása.

Tetejébe, életlen az uborkagyalúm, csak "szecskázza", így kézzel szeletelem. :( De, nagyon büszke vagyok magamra :) - ha, már más nem büszke rám. :) Nagyon szép egyenletes szeletekre sikerültek. Egy részével vagyok kész, mert nagyon fáj a hátam, pihennem kell!


Ma, még befejezem, holnap kell üvegekbe rakni. :)

Lehet kérni fogok a Polgármesterünktől erre a pár napra segítőt, míg Anna szabadságon van.

Legyen sikeres napotok! ♥ :)

 

a nyúl......

Ma, is barátságos az időjárás úgy +22 fok lehet, ez nem összehasonlítható a +36-39 fokkal. Tehát, ilyen "hűvös" időben, több mindent meg tud csinálni az ember.

Paradicsom megaszalódott. :)


Nagyon össze száradtak az eredeti állapotukhoz képest, de így nagyon intenzív az íze.


Fogok aszalni paradicsomot úgy, hogy csak félig aszalom meg és fűszeres olajban teszem el. Még nem csináltam, majd kiderül, hogy milyen lesz.

A fogadott fiamtól kaptam egy konyhakész nyulat, ma annak egy részét sütöm meg. Még soha nem sütöttem nyulat, így nem tudom hogyan kell, de gondolom éppen úgy, mint bármely más húst.

Köret paradicsomsaláta lesz, míg a nyúl fő-sül, addig elteszem az uborkát télre. :)

Élvezzétek a mai napot is és tudjátok, hogy minden rendben lesz! ♥ :)

 

2017. július 25., kedd

a fogyasztó gyümölcszselé... :)

Úgy tűnik jót tesz nekem ez a hűvös. Most egy fogyasztó gyümölcszselét osztok meg veletek.

Ica barátnőm jött át, azért csináltam a zselét gyorsan. :)


Tehát, főzünk egy nagy pohár teát, még forrón beletesszük az agar-agar port és gyorsan pohárba töltsük, amikor kezd keményedni a zselé, díszítjük gyümölccsel. Az agar-agar 80%-a rost, ha étkezés előtt 10 perccel fogyasztjuk. Egy csapott kávéskanál agar-agar kell 0,5 liter folyadékhoz.

Ígérem, hogy ma már nem írok! ♥ :)
 

Újra lett tervezve a napom..... :)

Mégis csak aszalok. :) Nem! Nem vagyok hazudozó, csak az élet így hozta. Anna hozott egy jó adag szilvát, azt oda tettem aszalni. :)



Mivel maradt még aszalórács üresen, arra meg készítettem elő fűszeres paradicsomot aszalódni.


A paradicsom fűszerezése, egy pici só, egy pici eritrit és egy pici oregánó. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz. Amikor elkészül, beszámolok róla. :)

Van még 2 kg. uborkám, azzal is kell kezdeni valamit. :)

Csak szépet és jót mindenkinek! ♥ :)

 

Rizs....

Örömmel jelentem, túléltük a +36 és +39 fokokat! ♥
Valljuk be, ez nem kis teljesítmény és azt is be kell vallanunk, hogy nagyon sokat kivett belőlünk. :(

Az egészséges csokoládé ízlett mindenkinek, aki kóstolta, nagyon büszke vagyok magamra. :)))

Tegnap itt volt fogadott fiam villámlátogatáson, hozott egy konyhakész nyulat, amelyből majd vadas lesz, amikor eljön az ideje, ma meg sült. Nagyon régen nem ettem már nyuszit, így utánna kell néznem hogy és mint pácoljam. Ha Anna, nem szereti a nyulat, akkor ma bepácolom és majd holnap sütöm meg. Holnaptól Anna szabadságon lesz.
Ami biztos, hogy ma rizs mindenképpen lesz.


Ma, még a lakásban meleg van, paradicsom aszalás így nem lesz. Remélem holnap már lehet.

Az elmúlt napokban csak azt csináltam, amit nagyon kellett így ma sok elintéznivalóm van.

Élvezzük a mai hűvös napot! ♥ :)

2017. július 24., hétfő

csúnya és finom.....

Az életben vannak meghatározó dolgok, ilyen az ember érdelődési köre és a függőségei is ilyenek. :)

Én amióta emlékszem, csokoládé függő voltam, vagyok. Sőt, a számomra kedves emberek ♥  is azok. :)

Valljuk be, ezek a gyári csokoládék tele vannak cukoral, meg mindenfélével, gyártója válogatja.

Az én érdeklődési köröm elég tágas, de az egészség mindig nagyon előkelő helyet foglalt el benne! Amikor diabéteszes lettem, onnantól meg már a csokoládé is fontos helyet vívott ki magának. Olvastam is mindenfélét róla.....

Pár napja éjszaka álmatlanul forgolódom, amikor eszembe jut, hogy ebből és abból, meg amabból kellene csokoládét készítenem. Gyorsan leírtam a telefonomban a gondolataimat.

A gondolatot ma tett követte. Ma, elkészült életem első csokoládéja, ami nem hízlal sőt.... Ez a csokoládé valóban egészséges, nem hízlal, hanem zsírégető, fogyasztó hatású, erősíti az idegrendszert, indirekt módon tesztoszteron nővelő hatása van, stabilizálja a vérnyomást, javítja a vérkeringést, lassítja az öregedést, stb.



Íme az első kísérlet, ami miatt nem kell szégyenkeznem és már tudom hol lehet javítani rajta. A legközelebbi kísérlet sárgabarackos csokoládé lesz. Közkinccsé nem fogom tenni, de majd vásárolható lesz. Csak természetes és nagyon jó minőségű anyagokat tartalmaz!

Kellemes estét kívánok! ♥ :)
 

Paradicsomot ma nem aszalok az teljesen biztos....

Ma, a paradicsom aszalás a melegre való tekintettel elmarad. :)

Ennek fejébe, mindenki kap egy aszalókönyvet ajándékba. :)

'Nagy' főzés lesz, tojást sütök és azt eszünk paradicsommal.


Nagyon szeretem a kis villany sütő-főzömet, de ilyen melegben 10 percig főzök rajta és  1 órán át ontja a meleget. Ami télen nagyon jó, de ilyenkor a forróságban ..... :)


Nem sütök ma csirkét! :)

Viszont az egészséges csokoládé találmányomat elkészítem. Délután meghívom barátnőimet egy kostolóra.

Mindenkinek kellemes napot kívánok és egy hűvös sorkot! ♥ :)


 

2017. július 23., vasárnap

Ünnep..... :)

Köszönöm jól vagyok, két nagyon közeli barátom segített a depressziót legyőzni..... Köszönöm! ♥ :)

Ma sem fázunk és az éjszkai esőtől fülledt, párás a levegő....+29 fokot írnak, mondanak. Én sokkal többnek érzem... igaz az elmúlt 48 órában 5 órát aludtam.

Délelőtt elbeszélgettük az időt, így a torta volt az "ebéd"+ forró csoki. ♥ Délután főztünk  egy 20 perces ebédet. Rizseshús és megkóstoltuk a hét elején télre eltett svéd uborkasalátát. :)
Ízlett mindenkinek. :)
Kész rizseshús alap volt a fagyasztóban csak a rizst tettük bele és már kész is volt :)



Holnap aszalós nap lesz a paradicsomot próbálom ki és még valamit is kipróbálok, az még ma titok, holnap írok róla hogyan sikerült.

Legyetek jók ha tudtok, a többi nem számít! ♥ :)
 

2017. július 22., szombat

Krumpli és husi....

Ma, sem bonyolítom túl az életem, főleg hogy a hőség nem szűnik. Kezd az "agyamra" menni már ez a meleg. :) Tényleg!

Tehát, most elmosogatok és azután főzök. Az ünnep holnap lesz.

Panírozott hús, mindig van a fagyasztóban, azt csak ki kell sütni.

Krumpli itt várt reggel a teraszon, saláta is van a hűtőben.



Most még iszom egy C(_) hátha, jobb formába hoz.... :)

Mindenki elég folyadékot iszik és nagyon vigyáz magára, a világörökség részei vagyunk, ne feledjétek! ♥ :)

 

2017. július 21., péntek

Gombapörkölt......

Az "ünnep" hétvégén lesz. :) Az ünneplés abból áll, hogy tortázunk. Nem vagyunk ünneplős népek, illetve megünnepeljük, ha van mit. Most, nekem meg kell köszönnöm az Istennek, az Embereknek azt, hogy segítettek túl élni az elmúlt iszonyú évet.

Ma,  lesz ma az ebéd? Gombapörkölt rizzsel. Szárított gombából készítem ma, mondják úgy intenzívebb az íze, holnap beszámolok. :)


A rizs, csak egyszerű főtt rizs lesz. Nem lépjük túl az egy órát a főzéssel. :)

Ma, elméletileg nincs olyan meleg, mint tegnap volt, de én ebből semmit nem érzek.

Mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra! ♥ :)

Jó étvágyat és szép napot kívánok! ♥ :)


 

2017. július 20., csütörtök

Uborka megmosva.....

Ma, sem fázunk, szó, mi szó. A mai nap is a savanyításról és az aszalásról szól. Sárgabarack aszalással végeztem tegnap, most gombát aszalok és újabb adag uborkát savanyítok.





Ez is svéd uborkasaláta lesz. Aki teheti, próbálja ki a savanyítást, soha többé, nem fogja szeretni a boltit. :)
Sőt, ma várom egyik fogadott fiamat is. Tehát, ma egy sikeres jó nap lesz. ♥ :)

Őszintén, az ebédről lövésem sincs. :) Talán, maradok a jól bevált saláta, hús kombinációnál - ez a leg egyszerűbb ma és a legkézenfekvőbb is. De, az is lehet, hogy lecsó lesz, nem tudom még...


Mindenki vigyáz magára! ♥ :)

Kellemes napot! :)




 

2017. július 19., szerda

Vissza tér a "gyilkos" meleg....

Ma, is már nagyon meleg lesz +32 fok. De, a szárítást folytatom, ugyanis a sárgabarackkal ma végzek - 4 kg.-ot szárítottam. Sárgabarackot követi most a gomba, aztán majd paradicsom egész őszig. :)

Főzni ma újra salátát "főzök", meg valami húst. A saláta többek között, azért is jó ebben a melegben, mert nem "fűt". Tehát, körülnézünk a hűtöben és ami zöldségünk van otthon, azt vagy nyersen vagy picit megfőzve, vinaigrette mártással tálaljuk.


Hús lehet bármi, csirke, marha, sertés, hal, stb. Amit találunk.

Most elég sok gyümölcsünk van a kertben, piacon, gyümölcslevest érdemes készíteni, jó sokat, hidegen, finom még uzsonnának is.

Jó étvágyat és kellemes napot kívánok! ♥ :)


 

2017. július 18., kedd

Itthon van az új "játékszerem"....

Naná, hogy a svéd uborkasaláta eltevése tegnap elmaradt. :)) Az aszalógép volt tegnap a sztár. :) Ma, már nincs kibúvó el kell tenni télre a svéd uborkasalátát. :)
Ugyanis Krisztike megvette az aszalógépet tegnap, amit már régen szerettem volna, hol elfelejtettem, hol újra eszembe jutott, most újra eszembe jutott és pénzem is volt rá, így megvetettem Krisztikével.

Most sárgabarackot aszalok és ringlót is próbáltam, de a ringló nem jó, az csak megpuhult, tehát az nem való aszalásra. Sárgabarackot  úgy vettem 4 kg.-ot, de remélem jövőre terem a két barackfánk annyit, hogy tudok aszalni belőle. A körte fán is van elég körte ahhoz, hogy lesz aszalt körte télre. ♥ :) Gombát is fogok aszalni és mindenfélét, amit lehet és főként paradicsomot. Sok-sok paradicsomot. ♥ :)

Aszalóknak könyv ajándék ♥ :)


Azért, ma is főzünk és ma, "rendes ennivalót" főzünk. Annám, már unja a salátákat, meg hogy mindig zöldet eszünk, mint a nyulak. :)
Elhatároztam, hogy ma rántott hús lesz, rizs és saláta. :)

Azért, rántott hús, mert panírozott húsom mindig van a fagyasztóban.





Legyen szép napotok és jó étvágyatok! ♥ :)
 

2017. július 17., hétfő

A mai nap főszereplője...

A mai nap főszereplője  svéd uborkasaláta . :)))

Még ma érkezik egy gép is, ha Krisztike megtudja venni. Ezért a gépért "futottam" már egy-két kőrt, de hátha ma meg lesz. Holnap írok róla. :))

Nos, zöldborsó, ma egyszerűen megsütöm és majonézzel, sült kolbásszal esszük.

A zöldborsót egy tűzálló télba tesszük, sózzuk, egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, lefedjük és a sütőbe tesszük, 200 fokon készre sütjük.


Zöldbabbal ugyan így járok el, azt kapros-joghurtos mártással esszük és sok fokhagymával, a fokhagymát a babbal sütöm.

Azért, nem tudom még melyik lesz, mert a fagyasztót nem érem fel, jön valaki és előkotorjuk. :)

Szép hetet, jó egészséget kívánok! ♥ :)

2017. július 16., vasárnap

még nem tudom ....

Kivételesen ma, jönnek a fiamék. Veronika, előbb telefonált, hogy mennyi uborkát vegyen a piacon. Most uborkasaláta lesz eltéve télre. :) Következőkben mindenfélét teszek el, a boltiban túl sok a tartósítószer. Nem tesz jót az egészségnek.

Ma, bármi lehet az ebéd, majd kitaláljuk. Rozi hozott új krumplit és petrezselymet. Így valószínű petrezselymes krumpli lesz, rántott hús és saláta.




Legyen kellemes vasárnapotok! ♥ :)

Jó étvágyat az ebédhez-vacsorához! :)

 

2017. július 14., péntek

Hát nagyon......

Szó, mi szó, nagyon büszke vagyok magamra! :) Ritkán fordul elő és kevés ideig tart.

Uborka, elrakva. :) Sőt, lesz elrakva uborka saláta is, Lisztes Szilvi módra. Szilvi olyan finom salátát tud, mint senki más a világon! ♥

Viszont, arról lövésem sincs mit főzzek - itt tartottam az írással - amikor Vilma telefonál, akarok-e tökfőzeléket? Naná, hogy akarok. :)

Vilma, áthozta a tököt, megtisztította, legyalulta, én meg már meg is főztem. Tökfőzelék kész. :) Most sül hozzá a kolbász.



A kép illusztráció, csak kolbászt sütök, hurkát nem.

Egy pár pillanatra vissze kell térnünk a tegnapi vacsorához. Örök dilemma, mit legyen a vacsora? Nálam sincs másként. Eszembe jutott, hogy Krisztikével vetettem 5 cső tejes kukoricát, azt sütöttem meg, levágtam a csőről és pici borssal megettem. Nagyon finom volt. :)



Akinek ma pihenő napja van, annak jó pihenést ♥ :)
Többieknek kellemes pénteket és jó étvágyat! ♥ :)



 

2017. július 13., csütörtök

Ember tervez.....

Ugye, tegnapra szép terveim voltak és maradtak is. Ugyanis, segítőm elment papucsot venni magának és az összes buszt "lekéste", a negyed kettes busszal tudott haza jönni, felhívni meg nem tudott.... :))

Délután 5 órakor akart jönni, én már csak annak állok neki ilyen melegben, ami nem halasztható.

Ma, rizses lecsó lesz az ebéd. :)
Ha, lesz segítő, ha nem.

A hozzávalók mennyisége a család nagyságától, de általában úgy lehet számolni, hogy fejenként, egy vöröshagyma, kér darab szép nagy zöldpaprika, és egy darab szép nagy paradicsom vagy két kisebb.

Úgy a leggyorsabb, ha mindent előkészítünk. Megtisztítjuk a hagymát, megmossuk a paprikát, paradicsomot, felszeletelünk mindent. A vöröshagymát, zsíron vagy olajon "üvegesre" pároljuk, teszünk rá őrült pirospaprikát és rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát, sózzük. Így együtt pároljuk lassú tűzon pár percig, majd rátesszük a paradicsomot és a rizst, meg a rizs mennyiségének kétszerese vizet. Akkor kész, amikor a rizs megpuhult.


Legyen szép napotok, munkaidőben papucsot venni ne menjetek! :))

Jó étvágyat és jó egészséget kívánok! ♥ :)

2017. július 12., szerda

Saláta .... és uborka savanyítás...

Többet kivett belőlem ez a "gyilkos" forróság, mint gondoltam. A legnagyobb baj az, hogy aludni nem tudok. :(

Tegnap jöttek haza a fiamék Csengerből a Nagybátyámékat voltak meglátogatni ♥ Nagybátyámék, küldtek sok-sok finomságot, pl.: sok uborkát, ma azt tesszük el Annával csemege uborkának.

Az ebéd, saláta lesz és hús. Mivel "olyan régen nem volt". :))



 
Saláta öntete, egyszerű, de nagyszerű kapros öntet lesz, ma a salátába fogok tenni, pár almát is, nem fogja elrontani. :)



Egyedül az idén teszek el savanyúságot, kéretik szurkolni nekem a sikerért. ♥ :) Köszönöm a szurkolást. Nem csinálok, nagy felhajtást, a már jól bevált, vödrös változatot csinálom. :)
 
 
Jó étvágyat és jó egészséget kívánok! ♥ :)